Τα νεα μας

Γιατί πρέπει να εκτυπώνετε (κάποιες από) τις φωτογραφίες σας

Όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, πολλοί προέβλεψαν ότι δεν θα αργήσει η εκτύπωση φωτογραφιών να μπει στο χρονοντούλαπο. Και ενώ είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι δεν εκτυπώνουν όσες φωτογραφίες συνήθιζαν, ακόμη εκτυπώνουν.

Αλλά είναι κάτι περισσότερο από το συναίσθημα στη διαδικασία της εκτύπωσης. Έχει νόημα να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας, όχι όλες τους βέβαια, αλλά εκείνες που αγαπάτε πιο πολύ. Γιατί;

1. Γιατί οι εκτυπώσεις ποτέ δεν κρασάρουν. Σε αντίθεση με τις μνήμες και τους σκληρούς δίσκους σας, οι εκτυπωμένες φωτογραφίες δεν θα διαγραφούν ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση.

2. Οι εκτυπώσεις δε θα είναι ποτέ παρωχημένες. Ακόμη και οι πιο σύγχρονες συσκευές που αποθηκεύουν τις ψηφιακές φωτογραφίες σας σήμερα, θα είναι τελείως παρωχημένες σε 15 χρόνια (ίσως συντομότερα). Οι σημερινοί τύποι αρχείων (JPEG, TIFs, κ.λπ.) - κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι δυνατό να αναγνωστούν από τις συσκευές του μέλλοντος. Αυτό δεν ισχύει για τις εκτυπωμένες φωτογραφίες. Όσο η όρασή σας είναι καλή, θα είστε σε θέση να ξαναζείτε την ανάμνηση μιας φωτογραφίας (ακόμα και στο ιπτάμενο αυτοκίνητο σας!!).

3. Οι εκτυπώσεις αντέχουν πολύ. Πραγματικά πολύ. Κάποιοι κατασκευαστές αναφέρουν ως ελάχιστο χρόνο ζωής τα 100 χρόνια, ενώ με αποθήκευση υπό σωστές συνθήκες, μπορεί να αντέξουν ακόμη και 200 ​​χρόνια. Αν θέλετε οι φωτογραφίες να φτάσουν στα χέρια των δισέγγονών σας, καλό θα ήταν να τις εκτυπώσετε.

4. Αρέσουν στον κόσμο. Σε ποιον δεν αρέσει να ξεφυλλίζει ένα άλμπουμ, αντί να βλέπει μια οθόνη;

5. Οι εκτυπώσεις σας δεν "βάζουν λουκέτο". Παρόλο που θεωρείται καλή ιδέα να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας σε υπηρεσίες Cloud, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν αυτές οι εταιρίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν μετά από 15 ή 20 χρόνια, και τι θα απογίνουν τα δεδομένα σας. Δεν συντρέχει τέτοιος φόβος με τις εκτυπώσεις σας.

Συμπέρασμα: εάν θέλετε μια φωτογραφία να διαρκέσει για πολλές γενιές, ο καλύτερος τρόπος είναι να την εκτυπώσετε και να την αποθηκεύσετε με ασφάλεια (φυσικά διατηρώντας αντίγραφα σε cloud ή τοπικούς δίσκους). Το να εκτυπώνετε όλες σας τις φωτογραφίες είναι ανέφικτο και ασύμφορο.. Τα καλύτερα κλικ σας όμως;

Πηγή: Your Digital Life

March 18th, 2015